Nieuws

Loods Rotterdam in volledig eigendom van de ECU Line Groep:

Vastbesloten om haar positie te versterken in de Rotterdamse markt en in overeenstemming met de filosofie van de groep om waar mogelijk de controle over haar activiteiten te behouden, heeft Ecu-Line Rotterdam het pand aan de Nieuwesluisweg waar zij haar loodsactiviteiten sinds 2007 onder eigen regie uitvoert aangekocht.

Het terrein van 13.800 m2 met een loods van 6000 m2 in het Botlek gebied wordt volledig gerenoveerd en uitgerust met de nieuwste technologie om de kwaliteit van hun diensten verder te verhogen.

Ecu-Line Rotterdam biedt wereldwijd een compleet scala aan van export- en

Read more

AEO

Met trots kunnen wij melden dat wij ons AEO (Authorised Economic Operator) certificaat hebben mogen ontvangen van de Nederlandse Douane.

Wij zijn trots dat wij dit certificaat in ons bezit hebben wat positief voor onze klanten en ons is!

Read more

Importinspecties (natuur)steenproducten uit China m.i.v. 02-04-2013

Voor verpakkingshout in zendingen van (natuur)steenproducten uit China is een inspectieplicht bij import ingesteld. Dit betekent dat de importeur de import bij de NVWA moet aanmelden via het systeem CLIENT Import. Een inspecteur van de NVWA zal de zending inspecteren. Deze inspectie vindt plaats op een locatie die aan enkele voorwaarden moet voldoen, een zgn. erkende inspectielocatie. Als alles in orde is wordt de zending vrijgegeven. Als de zending wordt afgekeurd, moet deze in quarantaine worden geplaatst en volgen maatregelen. De inspectie brengt kosten met zich mee voor de importeur.

Voor

Read more

Nieuws van de renovatie 10-3-2014

Geleidelijk aan word het steeds meer inzichtelijk hoe het uiteindelijk moet gaan worden na de renovatie.

Op vrijdag 07-03-2014 is de laatste “overhead deur” geplaatst. Alle 4 de “overhead deuren” zijn hiermee gebruik klaar afgeleverd en a…ls zodanig in gebruik genomen. Tevens is men met de volgende 2 dockdeuren verder gegaan. De vaart zit er lekker in.

Plafond onder het kantoor gedeelte boven de docks krijgt ook steeds meer een beter aanzien. Het laatste gedeelte word nu hard aan gewerkt en men denkt daar deze week gereed mee te zijn.

Ook is men

Read more

TAPA

Met trots kunnen wij melden dat wij ook onze Transported Asset Protection Association (TAPA) certificering hebben mogen ontvangen. Deze certificering draagt bij aan nog meer veiligheid voor uw (hoogwaardige) goederen naast onze AEO (Authorised Economic Operator) full certificaat.

Read more

AEO Full Certificaat 27-05-2015

Met trots kunnen wij melden dat wij ons AEO (Authorised Economic Operator) Full certificaat hebben mogen ontvangen van de Nederlandse Douane. Wij zijn trots dat wij dit certificaat in ons bezit hebben wat positief voor onze klanten en ons is!

Read more

Nieuws van de renovatie update 4-3-2014

24-02-2014 zijn de 1e oude dock deuren verwijderd en de nieuwe geplaatst. Ook de buitenkant van de docks krijgt een ander zicht daar de platen vervangen worden door stenen.

Ook de renovatie plafond boven de docks schiet al aardig op. De o…pen stukken die we ervoor hadden zijn nu dicht en ziet er keurig uit.

De Gevaarlijke Stoffen kluizen zijn ook zo goed als gereed. De branddeuren zijn bevestigd. Nog even en dan kunnen wij hier gebruik van gaan maken.

Het eiland voor de slagbomen ligt er ook. Nog even en dan kunnen

Read more

Nieuwe reachstacker in gebruik genomen per 27-02-2014

Op 27-02-2014 is bij de nieuwe Reachsteacker de spreader (mast) erop gezet en klaar voor gebruik. Deze zal buiten het af/op zetten van containers ook dienst gaan doen als “kraan” om oa. Open Top en Flat Rack containers te laden/lossen.

Wij zijn trots dat wij in samenwerking met Kalmar deze nieuwe Reachstacker in gebruik hebben mogen nemen!

Read more

Renovatie

Vanaf januari 2014 zal Rotterdam Freight Station BV met de renovatie van de loods , kantoren en terrein beginnen. Al onze loods deuren zullen vervangen en gemoderniseerd worden en ook het terrein zal opnieuw bestraat worden.

Een volledige upgrade van onze hele afrastering/hekwerk en de invoering van een gecontroleerde toegangspoort met slagbomen bij de hoofdingang zal zorgen voor zowel een betere voertuig ontvangst mede ook een verhoogde veiligheid. Aanvullende installaties van moderne brand-en alarm -systemen zullen niet alleen voor een veilige opslag van de ladingen van onze klanten zorgen, maar ook

Read more